GrexManager

Voor partijen die bij een bestemmings- en exploitatieplan zijn betrokken, is het essentieel een zo helder mogelijk inzicht in en greep te hebben op de kosten ervan. Metafoor ontwikkelde hiervoor het model GrexManager. Een flexibel en toegankelijk softwarepakket voor de opzet en het beheer van grondgebruikexploitaties. GrexManager is de Metafoor GRAS® functionaliteit gecombineerd met bewezen geo- webtechnieken.

Van kaart naar kasstroom in één oogopslag

De grondexploitaties in GrexManager worden in een kaart gekoppeld aan een plangrens van het betreffende exploitatiegebied. Per ontwikkelingsfase wordt een overzicht van alle exploitaties getoond. Alle gebieden en kleuren samen bieden de gebruiker in één oogopslag een helder en compleet overzicht.
GrexManager is inzetbaar in iedere fase van het planproces. Het maakt niet uit of het nu gaat om een grondexploitatieberekening in een vroege planfase op basis van een haalbaarheidsanalyse, of dat het ontwerpproces wordt begeleid met behulp van rekenen en tekenen. GrexManager biedt in alle situaties een accuraat en helder overzicht.

Excel rekenmodel

Het hart van GrexManager is het GrondgebruikAnalyseSysteem (GRAS), dat door Metafoor in Excel is ontwikkeld en is gekoppeld aan een database. Hierdoor heeft de gebruiker niet alleen inzicht in alle berekeningswijzen, ook wordt door het gebruik van een database de kwetsbaarheid van een office applicatie vermeden.

Vanuit deze database wordt bij de gebruiker het standaard rekenblad ingeladen en gevuld met actuele gegevens. Hierdoor zijn de gegevens in het rekenmodel altijd vergelijkbaar en betrouwbaar.

Rapportages op maat

Met GrexManager heeft iedere gebruiker een accuraat beeld van het totale financiële resultaat van alle grondexploitaties. Daarnaast wordt het ruimtegebruik van een compleet plangebied verantwoord en vertaald in kosten en opbrengsten. Deze informatie kan eenvoudig aan het bestuur en management worden gerapporteerd. GrexManager kan uiteraard op onderdelen worden aangepast aan de specifieke wensen van de klant. Hiermee wordt aan de gebruiker de gewenste flexibiliteit binnen een betrouwbare werkomgeving geboden.

Exploitatieplanmodule

GrexManager biedt ook een exploitatieplanmodule waarmee de gebruiker eenvoudig exploitatieplannen kan opstellen en beheren. Het unieke van deze module is dat de grondexploitatie en het exploitatieplan worden bijgehouden in één rekenmodel, waarbij slechts de wijze van rapportage verschilt. De limitatieve kostenlijst die de verhaalbaarheid van de kosten inkadert is hierbij opgenomen. Bovendien is GrexManager klaar voor de in de toekomst verplichte ‘plankostenscan’ en houdt het rekening met de micro- en macroaftopping.

Flexibel en veilig

GrexManager is gebruiksvriendelijk en biedt via internet altijd de mogelijkheid tot het werken met een eigen versie. Daarnaast is GrexManager veilig: gebruikersrechten kunnen individueel worden toegekend en alle gegevens worden in een afgeschermde database beheerd en gecontroleerd. Of de gebruiker nu op kantoor of vanuit huis werkt; GrexManager is overal te gebruiken.

Gebruikers GrexManager

Gebruikers van GrexManager zijn diverse provincies, gemeenten, maar ook private partijen. Voor meer informatie over de gebruikers van GrexManager, zie referenties.

Meer informatie

Voor meer informatie over GrexManager kunt u contact opnemen met John Elders via john.elders@metafoor.nl of 036 - 5300211.

Meer Metafoor RO

Gerelateerde informatie

Grondbeleid Grondbeleid
Grondexploitatie Grondexploitatie
Exploitatieplan Exploitatieplan
Risicoanalyse en -management Risicoanalyse en -management
Haalbaarheidsanalyse en second opinion Haalbaarheidsanalyse en second opinion

GrexManager

  Lees wat GrexManager voor u kan doen.

Vacatures & Professionals

Bekijk vacatures, schrijf je in of meld je aan als ZZP'er

Rekenkameronderzoek nodig?

Metafoor Ruimtelijke Ontwikkeling adviseert uw rekenkamer(commissie) graag! 

Metafoor Opleidingen

Metafoor geeft in samenwerking met de Bestuursacademie cursussen over grondbeleid en grondexploitaties aan gemeenteraden en rekenkamers.

Metafoor Ruimtelijke Ontwikkeling is onderdeel van de Metafoor Groep

Logo Metafoor

Contactgegevens

Telefoon: 036 - 5300211

Bezoekadres:

Postadres:

E-mail:

 

Bolderweg 2, 1332 AT Almere

Postbus 22032, 1302 CA Almere

info@metafoor.nl

 

 

Nieuwsbrief

Wilt u graag het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief!