Dennis Schlooz

linkedin

Functie
Planeconoom/ planoloog

Opleiding

Bachelor Ruimtelijke Ordening en Planologie NHTV Breda, Master Urban and Regional Planning Universiteit van Amsterdam

Dennis vertelt…

Gedurende mijn bachelor, master en verschillende stages heb ik kennis gemaakt met verschillende aspecten binnen de ruimtelijke ordening en planologie. Gebieds- planeconomie is iets wat me in deze periode altijd gefascineerd heeft. De mogelijkheid om bij Metafoor RO een opleiding planeconomie te gaan volgen heb ik met beide handen aangegrepen. Ik combineer bij Metafoor de plan-economische opdrachten/werkzaamheden met juridisch-planologische opgaven gericht op gebiedsontwikkeling. Daarnaast ben ik in mei gestart met het Management Trainee Programme van de KMM groep.

Projecten/ervaring vanaf juni 2019

Rijksvastgoedbedrijf
Als junior aan de slag als plan-/ gebiedseconoom voor het project voormalig vliegkamp Valkenburg. Het gaat om een nieuwbouwlocatie waar 4800 woningen gerealiseerd worden.

Gemeente Lelystad
Onderzoek naar de stand van zaken omtrent de implementatie van de Omgevingswet. Daarbij heeft Metafoor een nul-meting gedaan door middel van interviews, gevolgd door aanbevelingen voor de verdere implementatie en personele invulling. Bijzonder was de korte doorlooptijd van de opdracht, namelijk één maand.

Gemeente Neder-Betuwe
Uitvoeren van een residuele grondwaardeberekening met behulp van de opzet van een grondexploitatie. Dit in het kader van onderhandelingen tussen gemeente en projectontwikkelaar

Wonam Ontwikkelingen B.V.
Opstellen van een voortoets/ scan voor twee projecten in Amsterdam. Een dergelijke scan heeft betrekking tot de mogelijke knel- en aandachtspunten voor wat betreft de ruimtelijke ordening aspecten. Dit ter voorbereiding op de planologische procedure.

Gemeente Noordoostpolder
Aan de hand van de Monte Carlo risicoanalyse bepalen van het weerstandsvermogen per 1 januari 2019 voor de gemeente Noordoostpolder. Middels een goed inzicht in het weerstandsvermogen kan voorkomen worden dat tegenvallers opgelost moeten worden met bezuinigingen in ruimtelijke plannen.