Geert Jan Kruizinga

metafoor man

linkedin

Functie
GrexManager Medewerker

Specialisme

Software Support, Databases, SQL, Excel, Probleemanalyse.

Opleiding

HTS-Informatica

Geert Jan vertelt…

Ik heb een HTS Informatica opleiding in Groningen gevolgd en ben nu een ervaren IT-er. Tijdens mijn studie is er naast kern-informatica vakken (Programmeren, Databases) ook veel aandacht besteed aan wiskunde, technische vakken (mechanica, regeltechniek)  en toepassingsgebieden (bedrijfseconomie, bedrijfsadministratie, operational research).

Ik vind het interessant om met algoritmes bepaalde problemen te kunnen oplossen. Mijn interesse gaat met name uit naar wiskundige problemen, rekenmodellen en optimaliseringstechnieken.

Ik ben 6 januari 2020 begonnen bij Metafoor als GrexManager Medewerker. Mijn ervaring als software support engineer en interesse voor rekenkundige modellen maakt dat dit voor mij een interessante job is.

Mijn expertise

In de loop der jaren heb ik met name een rol gehad als software support engineer.  Dat betekent het analyseren van problemen/storingen in een applicatie en het oplossen daarvan. Ook heb ik op bestaande applicaties nieuwe functionaliteit gebouwd. Mijn kracht ligt met name in analytische vaardigheden en abstractievermogen om problemen te kunnen analyseren en op te lossen. Naast brede kennis van IT heb ik ook ervaring op gedaan in het IT-onderwijs (HBO/MBO). Ik vind het leuk om kennis over  te dragen aan anderen.

Project/Ervaring

Philips Personeelszaken

Bij Philips Persooneelzaken heb ik software onderhoud en support gedaan op een Personeels- managementsysteem. Dit systeem werkte met Adabas database en was geschreven in Natural.

Computer Sciences Corporation

Bij CSC heb ik jarenlang software support gedaan op een web-applicatie van een grote leasemaatschappij. De applicatie is een veilingsysteem om auto’s die uit de lease komen voor een zo hoog mogelijk prijs te kunnen verkopen. De programmeertalen/technieken die hierbij gebruikt waren zijn: Java, JSP, HTML, CSS en Apache Tomcat en WebSphere.

Hogeschool Leiden

Als docent-assistent heb ik een bijdrage mogen leveren aan het informatica onderwijs. Hierbij gaf ik werkcolleges programmeren, databases en UML (OntwerpTechniek).  Bij het programmeren ging het met name om de taal Java. Daarnaast coachte ik groepen 2e/3e-jaars studenten bij software ontwikkeltrajecten. Daarbij ging het niet alleen om correct werkende software op te leveren, maar ook om dit netjes te documenteren.