Lourens Benningshof

metafoor man

Functie
Planeconoom

Lourens vertelt…

Tijdens mijn bachelor Asian Business Management ben ik in aanraking gekomen met planeconomie en merkte ik dat planeconomie een zeer interessant vakgebied is, echter destijds koos ik voor een ander pad in de olie & gas industrie. Nu na ruim 12 jaar, krijg ik via Metafoor de mogelijkheid om in de financiële ‘keuken’ van diverse gemeenten, overheden en private partijen te kijken en waar ik mijn financiële kennis kan toepassen. Tevens verwacht ik hierdoor veel ervaringen te kunnen op doen, waar ik dagelijks in mijn werk als planeconoom profijt kan gaan hebben.

Mijn expertise

Door mijn jarenlange ervaring in een andere sector, verwacht ik mijn kennis en ervaring binnen planeconomie via een andere invalshoek te kunnen benaderen.

Net zoals dit bij veel van mijn collega’s het geval is, spreekt vooral de samenhang van het ruimtelijke maar zeker ook het financiële aspect mij aan in planeconomie & ruimtelijke gebiedsontwikkeling.

Projecten/ervaring

Ik werk mee onder de vleugels van een senior planeconoom aan diverse projecten, waaronder het doen van marktonderzoek, een vergelijking van grondprijzenbeleid, maar ook het schrijven van diverse papers. Last but not least, help ik met veel plezier mee aan de ondersteuning en verdere ontwikkeling van onze in-house software totaal- pakket voor grondexploitatie en risico beheersing GrexManager.