Mias Snip

linkedin

Functie
Planeconoom

Specialisme
Grondexploitatie, Vastgoedexploitatie, Centrumontwikkeling, Herstructurering

Opleiding
WO Economische Geografie, Rijksuniversiteit Groningen

Mias vertelt…

Via Metafoor krijg ik de mogelijkheid om in de financiële ‘keuken’ van diverse gemeenten te kijken. Ik heb hierdoor veel ervaringen kunnen opdoen, waar ik dagelijks in mijn werk profijt van heb. En ook de opdrachtgevers hebben hier profijt van. Het wiel hoeft niet altijd opnieuw uitgevonden te worden en bijzondere elementen, kansen en risico’s vallen mij snel op. Mijn uitdaging is de stuurknoppen inzichtelijk te krijgen om de risico’s te beheersen en kansen te benutten.

Mijn expertise
De afgelopen jaren heb ik aan diverse projecten binnen de gemeente Amsterdam gewerkt. Ik heb daardoor een groot netwerk binnen de stad en specifieke expertise opgedaan omtrent het opstellen van bouwenveloppen, tenders, cashflowsturing en kavelsturing. Expertise die ook buiten Amsterdam toepasbaar is. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel expertise opgedaan omtrent de complexe ontwikkeling van centrumgebieden en herstructureringslocaties. Vastgoed en grond bepalen hier samen de slagingskans van projecten. De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan in het opstellen van exploitaties en contracten (anterieure overeenkomsten) voor dergelijke complexe locaties.

Projecten/ervaring

Gemeente Amsterdam
Bij de gemeente Amsterdam werk ik ondermeer aan de ontwikkeling van het nieuwe stadshart van de Westelijke Tuinsteden. Een megaklus, waarbij ik de gemeente begeleid bij haalbaarsstudies, het reken-en-tekentraject, het opstellen van grondexploitaties, de beoordeling van vastgoedexploitaties van ontwikkelaars en de bewaking van de voortgang en risico’s en de rapportage hiervan. Ook heb ik bij gemeente Amsterdam gewerkt aan de actualisatie van het omvangrijke exploitatieplan Buiksloterham.

Gemeente Zaanstad
Bij de gemeente Zaanstad heb ik de projectenportefeuille doorgelicht en waar mogelijk geactualiseerd. Ook heb ik voor de gemeente een exploitatieplan opgesteld voor de ontwikkeling van een grootschalig bedrijventerrein.

Gemeente Zoetermeer
Binnen het project Oosterheem, een Vinex-locatie voor meer dan 9000 woningen plus bijbehorend winkelhart, heb ik de rapportages opgesteld omtrent de financiële en programmatische voortgang van de verschillende deelgebieden en de risico’s die hierbij spelen. Ook heb ik hier de haalbaarheid van het winkelhart beoordeeld.

Diverse gemeenten
Daarnaast heb ik ruim 17 jaar ervaring in het opstellen, bewaken en beoordelen van grond- en vastgoedexploitaties en het begeleiden van projectleiders Grondzaken en planeconomen bij diverse gemeenten.