Peter de Rooij

Peter de Rooij

linkedin

Functie
Planeconoom

Opleiding
Ruimtelijke ordening en planologie, Hogeschool Utrecht.
Economische geografie, Universiteit Utrecht (pre-master 2018-2019)

Peter vertelt…

Tijdens mijn bacheloropleiding Ruimtelijke Ordening en Planologie heb ik kennis opgedaan van verschillende vakgebieden, zoals ruimtelijke ordening, mobiliteit, duurzaamheid en gebiedsontwikkeling. Al deze onderwerpen vind ik zeer interessant. Door middel van het doorlopen van uiteenlopende stages ben ik erachter gekomen dat gebiedsontwikkeling het meest bij mij past.

Na het afronden van mijn studie ben ik werkzaam als planeconoom bij Metafoor RO. Doordat ik betrokken ben bij zowel advies- als detacheringsopdrachten kom ik in aanraking met alle aspecten van gebiedsontwikkeling.

 

Projecten/ervaringen

Bedrijvenschap HarnaschPolder
Bedrijventerrein HarnaschPolder is een gezamenlijke ontwikkeling van de gemeente Den Haag en Midden-Delfland. Het bedrijventerrein ligt in Den Hoorn direct aan de A4. Het is jong bedrijventerrein met een goede strategische locatie tussen Den Haag en Rotterdam in. Wat mij het meest aanspreekt aan dit project is de diversiteit aan vraagstukken en de dynamische omgeving waarin het project zich begeeft. Het team bestaat dan ook uit experts die elk hun eigen expertise hebben, maar alleen door nauwe samenwerking verder komen. Binnen het team ben ik werkzaam als secretaris. Hierdoor kom ik in aanraking met alle vraagstukken van het project, al met al een mooie en interessante ervaring! Verder ben ik betrokken bij diverse adviesklussen, zoals het opstellen van een grondprijsadvies, het uitvoeren van marktanalyses en het uitvoeren van risicoanalyses. Daarnaast heb ik de interne opleiding Planeconomie gevolgd en neem ik deel aan het Management Trainee Programme van de KMM groep.