Metafoor Geschiedenis

[rev_slider_vc alias=”about-us”]

gelderlandplein amsterdam

1994. OPRICHTING VAN METAFOOR

De oprichting van Metafoor was 1 april 1994 een feit. Onze organisatie stond en wij konden direct aan de slag voor de Gemeente Amsterdam. Metafoor mocht een groots renovatietraject voor het Gelderlandplein ontzorgen.

opening-kantoor

1995 . OPENING KANTOOR EN EERSTE MEDEWERKER

In 1995 is het kantoor geopend en is de eerste medewerker in dienst getreden. De structuur van de organisatie werd vastgesteld, wat nog altijd het fundament voor Metafoor is: planeconomie, juridisch advies en project- en procesmanagement. Ook werd dit jaar uitgebreid met vastgoedadvies.

2012. 100e PROJECT AFGEROND VOOR GEMEENTE AMSTERDAM

Hoera, wij hebben na jarenlang intensief werken onze 100e project afgerond voor de gemeente Amsterdam. Bij de gemeente Amsterdam zijn wij begonnen met het ons eerste project en nu ook deze prachtige mijlpaal. Wij zijn trots!

2015. OVERNAME PURPLEBLUE EN METRUM

In Q3 van 2015 nam Metafoor Ruimtelijke Ontwikkeling de activiteiten van PurpleBlue en Metrum over. Metafoor verdubbelde qua aantal collega’s en versterkte haar positie in de markt op het moment dat de economische crisis in Nederland haar einde naderde.

2018. ORGANISCHE GROEI, STABIELE ORGANISATIE

Na bijna 25 jaar bestaat Metafoor RO uit een 50 zeer bevlogen adviseurs op gebied van planeconomie, juridisch advies en project- en proces management. Drie disciplines verankerd in ons DNA. Samen met onze flexibele schil bedienen wij jaarlijks ruim 125 klanten.

Bent u op zoek naar een adviseur voor uw volgende project?