DE UITDAGING

In het transformatiegebied Buiksloterham in Amsterdam Noord ontwikkelt Kop Grasweg C.V. (Amvest en Hurks) in samenwerking met de Alliantie op de kop van de Grasweg een plan met sociale woningbouw, luxe appartementen (koop en huur) en commerciële functies. De locatie ligt direct aan het IJ.

De samenwerking tussen een ontwikkelende belegger, een ontwikkelende bouwer en een woningcorporatie blijkt een goede basis te vormen voor het realiseren van een kwalitatief hoogstaand, gemengd en duurzaam woonmilieu op deze markante plek.

PROJECT OMSCHRIJVING

Juridisch gezien betreft het een aantal grondtransacties (waaronder grondruilen en omzetting van erfpachtrechten) in samenhang met de aanpassing van een eerder gesloten anterieure overeenkomst naar een posterieure overeenkomst. De relatie met het exploitatieplan Buiksloterham leidde tot een complex geheel waarbij planaanpassingen gezien alle financiële en juridische implicaties correct moesten worden afgestemd.

Gemeente en marktpartijen zijn hierin samen begeleid door Evert Jan van Baardewijk van Metafoor Ruimtelijke Ontwikkeling.

Onze adviseur vertelt

Bijzonder voor mij was dat zowel de private partij als de gemeente  mijn opdrachtgever waren. Omdat beide partijen, elk vanuit eigen optiek, harmoniërende belangen hadden, kon er voortvarend worden doorgepakt.   Ik ben in dit project actief geweest zowel in de redactie van het contract als in het geven van advies over het onderscheiden van kostenverhaalselementen enerzijds en grondtransacties anderzijds.

Evert Jan van Baardewijk

Evert Jan van Baardewijk

PROJECT DETAILS

Categorieën:
Klant: Gemeente Amsterdam, Amvest, Hurks en de Alliantie
Locatie: Kop grasweg
Jaartal: 2015 - 2016
Adviseur: Evert Jan van Baardewijk

CONTACT

Bolderweg 2, 1332 AT Almere

036 - 5300211

info@metafoor.nl

Ma - Vr: 8:30 - 17:30

Bent u op zoek naar een adviseur voor uw project?