Skip to main content
Directeur

Erik Berkelmans

Erik vertelt…

Als directeur ben ik eindverantwoordelijk voor Metafoor Ruimtelijke Ontwikkeling. Een dynamische adviesorganisatie met meer dan 45 WO opgeleide adviseurs. Inhoudelijk ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van door Metafoor gegeven adviezen. Daarnaast ben ik bij verschillende projecten en organisaties betrokken als interim-manager en adviseur. Mijn kennis ligt onder meer op het gebied van planeconomie, grondexploitaties, risicobeheersing, projectmanagement, vastgoed- en gebiedsontwikkeling, onderhandelingen, beleidsevaluatie, portefeuillebeheer en financieel-economische vraagstukken.

 

“Ideas shape the course of history” – John Maynard Keynes

 

Opleiding

WO Business / Managerial Economics, Universiteit van Tilburg

 

Projecten/ervaring

De Metafoor Groep bestaat uit de volgende onderdelen:
– Metafoor Personeelsbank detacheert trainers en docenten gespecialiseerd in inburgering, integratie, participatie en NT2 onderwijs;

– Metafoor Onderwijs is gespecialiseerd in het vinden en bemiddelen van ervaren en gekwalificeerde docenten in meer dan honderd vakgebieden voor het voortgezet onderwijs, beroeps onderwijs, volwassen onderwijs en speciaal onderwijs.

– Metafoor Ruimtelijke Ontwikkeling adviseert overheden en woningcorporaties bij gebiedsontwikkeling. De planeconomen, juristen, projectmanagers geven maatwerk advies en bieden waar nodig overbrugging bij ontbrekende personele invulling. Metafoor Ruimtelijke Ontwikkeling maakt functionele software die de bedrijfsprocessen van onze klanten ondersteunt.