Skip to main content
Junior Financieel Adviseur Gebiedsontwikkeling

Joost Beerens

Joost vertelt…

Toen ik begon met studeren had ik al grote interesse in gebiedsontwikkeling. Tijdens mijn bachelor koos ik de minor Ruimtelijke Economie om mij meer te verdiepen in de economische kanten van geografie. Hier leerde ik hoe gebieden en de economie verband houden met elkaar. Dit vond ik zo interessant dat ik besloot om verder te gaan met de master Spatial, Transport and Environmental Economics. Na mijn studie zocht ik een baan die perfect bij mijn interesses voor gebiedsontwikkeling en de financiële kant hiervan past. Zo ben ik terechtgekomen bij Metafoor, waar ik nu sinds juni 2022 met plezier werkzaam ben.

Bij Metafoor werk ik aan diverse opdrachten. Naast detacheringen bij meerdere gemeenten, ben ik betrokken bij diverse adviesopdrachten. Met name bij grondprijs- en parameteradviezen heeft grondig onderzoek door mij en mijn collega’s en de bij Metafoor aanwezige kennis van de markt geleid tot heldere goed onderbouwde adviezen.

 

Opleiding

Msc Spatial, Transport and Environmental Economics

 

Projecten/ervaring

Detachering bij gemeente Medemblik
Bij de gemeente Medemblik beheer ik de grondexploitaties voor diverse projecten, waaronder Bloesemgaerde Noord in Wognum en Wilengrak in Sijbekarspel.

Binnen- en buitenstedelijk bouwen provincie Noord-Holland
Voor de provincie Noord-Holland heb ik meegewerkt aan het project binnen- en buitenstedelijk bouwen. Hierbij is onderzoek gedaan naar de kosten en baten voor binnen- en buitenstedelijk bouwen en is gezocht naar antwoord op de vraag welke manier van ontwikkeling financieel het meest aantrekkelijk is.

Gerelateerde diensten

Parameters & outlook