Ferry Kaal

linkedin

Functie
Planeconoom

Specialisme
Haalbaarheidsberekeningen, residuele grondwaardeberekeningen, grond- en vastgoedexploitaties, risicoanalyses, second opinions en risicoanalyses.

Opleiding
HTS Ruimtelijke Ordening en Planologie, Hogeschool van Utrecht
Post-HBO Bedrijfskunde, Hogeschool Arnhem en Nijmegen

Ferry vertelt

Sinds juli 2019 ben ik in dienst bij Metafoor Ruimtelijke Ontwikkeling als Planeconomisch Adviseur. Voordat ik bij Metafoor in dienst kwam heb ik 6 jaar gewerkt als Financieel Adviseur Vastgoed bij een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. In die 6 jaar heb ik heel veel geleerd, maar ik miste het adviseur/planeconoom zijn.
In de periode 2002 – 2013 heb ik bij 2 verschillende adviesbureaus gewerkt als planeconoom.

Mijn expertise
In de periode 2002-2013 heb ik me ontwikkeld tot een all-round planeconoom. Mijn opdrachtgevers waren zowel overheden, private partijen als samenwerkingsverbanden. De projecten vonden zicht zowel in de initiatieffase als in uitvoering.
Omdat ik mij breder wilde ontwikkelen, heb ik een overstap gemaakt naar een zorginstelling. Mijn werkzaamheden lagen in het in- en overzicht geven in de (financiën van de) vastgoedportefeuille. Ik heb de volgende producten opgesteld of aan bijdragen: Vastgoedkader, meerjarendoorrekeningen, (financiële) rekenmodellen, advisering bij businesscases en VastgoedManagementInformatieSysteem.
Door mijn werkervaring heb ik een brede kijk op gebieds- en vastgoedontwikkeling. Dit betekent dat het niet alleen gaat om het getal onderaan de streep, maar ook om de uitgangspunten en de impact op de organisatie en omgeving.
Mijn expertise liggen op de volgende gebieden: haalbaarheidsberekeningen, residuele grondwaardeberekeningen, grond- en vastgoedexploitaties, risicoanalyses, second opinions en risicoanalyses.

Projecten/ervaring

Gemeente Brummen
Momenteel ben ik werkzaam (gedetacheerd) bij de gemeente Brummen. Mijn werkzaamheden bestaan onder andere uit het opstellen en periodiek actualiseren van de actieve grondexploitaties en het opstellen van het Meerjaren Perspectief Grondexploitaties en strategisch adviseren bij verschillende projecten en programma’s.

De Geesten, Oegstgeest
De gemeente Oegstgeest is bezig met een gebiedsvisie voor Endegeest en Overgeest. In het projectteam houd ik met bezig met reken/teken-sessies, de grondexploitatie en het verhalen van kosten.