Skip to main content

24 november 2016: Cursus praktijkcasus organische gebiedsontwikkeling!

By 27 september 2016februari 1st, 2023No Comments
27 september 2016

24 november 2016: Cursus praktijkcasus organische gebiedsontwikkeling!

Organische gebiedsontwikkeling en uitnodigingsplanologie: een praktijkcasus met Metafoor! 

In deze cursus wordt gebruik gemaakt van een praktijkcasus. De behandeling van deze casus wordt voorafgegaan door een beknopte introductie in de nieuwe stijlen van organische gebiedsontwikkeling via uitnodigingsplanologie. Daarbij worden zowel juridische als beleidsmatige aspecten belicht. Vervolgens wordt de casus uiteengezet waarna ingegaan wordt op financiële en juridische elementen die relevant zijn. Tevens zal worden stil gestaan bij de mogelijkheden die de Omgevingswet biedt. Aan het eind van de dag heeft u hanteerbare tools in handen die toegepast kunnen worden bij financiële en juridische vraagstukken die in uw eigen praktijk van belang zijn.

  • Nieuwe stijlen van gebiedsontwikkeling
  • Introductie in juridische en beleidsmatige elementen van organische ontwikkeling en uitnodigingsplanologie
  • Uitleg praktijkcasus organische herontwikkeling locatie binnenstad
  • Relevante financiële elementen bij de casus
  • Relevante juridische elementen bij de casus
  • Uitwerking financiële en juridische elementen bij de casus
  • Lessen voor de praktijk

Graag nodigen wij u uit voor deze praktijkcasus in samenwerking met Berghauserpont, op 24 november van 09:30 tot 16:45 uur!

Uw gastheren en docenten op 24 november zijn Evert Jan van Baardewijk, Steven Koster en Remco den Boeft: 

E.J. van Baardewijk is juridisch adviseur gebiedsontwikkeling en heeft ruim 20 jaar gemeentelijke ervaring, werkzaam op grondzaken, en ruim 9 jaar ervaring bij adviesbureaus. Zijn advisering heeft betrekking op grondbeleid, de grondexploitatieregeling. Hij verzorgt strategische adviezen op het snijvlak van grondbeleid en ruimtelijke ordening. Hij publiceert regelmatig over grondbeleid en over de grondexploitatieregeling in Bouwrecht en Grondzaken. In Bouwrecht schreef hij samen met mr. Drs. E.R. Hijmans de bekende serie over nieuwe stijlen van gebiedsontwikkeling.

S.W. Koster heeft ruim 12 jaar ervaring als  adviseur vastgoed- & gebiedsontwikkeling. Hij werkt voor diverse partijen die een rol vervullen in gebiedsontwikkeling. Zijn advisering heeft betrekking op grondbeleid, risicomanagement,  plan- en vastgoed economie en kostenverhaal. De kern van zijn werk is het bieden van financieel inzicht in ruimtelijke projecten teneinde onderbouwde keuzes te kunnen maken.

L.M.J. den Boeft is adviseur gebiedsontwikkeling en heeft ervaring met het financieel inzichtelijk maken van gebiedsontwikkelingsprojecten bij verschillende typen opdrachtgevers. Ten behoeve van het kostenverhaal is hij verantwoordelijk voor het opstellen van enkele exploitatieopzetten. Zijn advisering heeft voornamelijk betrekking op grondprijsbeleid, kostenverhaal en planeconomie

Wat u zich verder nog afvraagt

Meer over deze dag, zoals het exacte programma, toelichting op de inhoud, resultaat, cursusmateriaal en studie-uren, vind u op de website van Berghauserpont.