Skip to main content
23 november 2016

Cursus grondbeleid, GREX en risicomanagement bij gemeente Haarlemmermeer

Metafoor geeft cursus Grondbeleid, grondexploitaties en risicomanagement bij de gemeente Haarlemmermeer.

Kennis op gebied van grondbeleid en grondexploitaties verwerven, inzicht krijgen in risicomanagement én een gemeenschappelijke taal ontwikkelen. Dat waren de leerdoelen van de cursus grondbeleid, grondexploitaties en risicomanagement bij de gemeente Haarlemmermeer. Op donderdag 3 november hebben René van der Straaten (sr. Projectmanager) en Steven Koster (sr. Planeconoom) de cursus grondbeleid, grondexploitaties en risicomanagement gegeven bij de gemeente Haarlemmermeer. Aan de cursus namen personen vanuit verschillende afdelingen en lagen in de organisatie deel.

De cursus was interactief en toegespitst op de context van de gemeente Haarlemmermeer. Allemaal hebben zij in meer of mindere mate te maken met grondexploitaties en gebiedsontwikkeling. Dit heeft ertoe geleid dat vraagstukken vanuit verschillende perspectieven konden worden benaderd. De cursusdag werd afgewisseld met een theoriedeel en een praktijkdeel. In dit praktijkdeel hebben de cursusdeelnemers middels het GrexManager-spel de gelegenheid gekregen om grip te krijgen op een aantal van de sturingsknoppen bij een grondexploitatie. Een week later, op donderdag 10 november zijn René van der Straaten en Steven Koster nog een keer teruggegaan om de cursusdeelnemers mee te nemen in de wereld van het risicomanagement. Er is ingegaan op wat dit betekent voor de beheersing van de geïnventariseerde risico’s gedurende het planproces. Ook dit leidde weer tot interessante interacties tussen de cursusdeelnemers.

Aan het einde van de cursusdagen gaven de cursusdeelnemers aan meer inzicht te hebben gekregen in wat een grondexploitatie is en wat het allemaal omvat.

Wilt u ook eens over het onderwerp grondbeleid en grondexploitaties van gedachten wisselen met verschillende afdelingen binnen uw organisatie? Wij bespreken graag met u de mogelijkheden voor uw organisatie.