Skip to main content
16 november 2018

GrexManager Klantendag 2018: Ede Enka terrein

GrexManager Klantendag 2018 Ede Enka

Wie is er niet bekend met de zemen van Enka? Het voormalige fabrieksterrein van Enka in Ede was dit jaar de locatie voor de GrexManager Klantendag. Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM ontving Metafoor Ruimtelijke Ontwikkeling en haar GrexManager klanten hartelijk op deze inspirerende locatie.

In 2002 sloot de Enka-Ede fabriek definitief en in 2008 werd begonnen met de sloop van de gebouwen, om ruimte te maken voor wonen. AM transformeert het voormalig fabrieksterrein van Enka naar een woonwijk, waarbij een deel van de oude bebouwing als rijksmonument wordt geïntegreerd in de nieuwe wijk. Het Enka terrein ligt in de gemeente Ede, die dit jaar onze 50e GrexManager klant is geworden.

Het ochtendprogramma bestond uit een presentatie van de nieuwe functionaliteiten en verbeteringen van GrexManager, met een blik op de toekomstige ontwikkelingen. De klanten konden uiteraard hun vragen hierover stellen en ook hun visie op de nieuwe elementen delen. Als jaarlijks onderdeel van de GrexManager Klantendag bieden wij, als kennispartner in gebiedsontwikkeling, een inhoudelijke verdieping omtrent een actueel onderwerp. Ditmaal een presentatie van het Schema Kostenverhaal door Evert Jan van Baardewijk, een overzicht van de verschillende fases die hierbij doorlopen worden.

Na de lunch begon het middagprogramma. AM verzorgde een presentatie over de historie van het Enka terrein en over de huidige ontwikkeling van het 42,5 hectare grote fabrieksterrein tot een woonwijk. Een uitdagend project, mede door de aanwezigheid van acht rijksmonumenten op het terrein. Na de presentatie nam AM ons mee op het terrein voor een zonnige rondleiding door de woonwijk, waar al een groot deel van gerealiseerd is. De van de fabriek overgebleven bouwwerken geven de wijk een karakteristieke uitstraling, zoals de gerestaureerde en herontwikkelde zoutopslagloods, waar nu 15 loftwoningen in gecreëerd zijn. De dag werd afgesloten met een borrel.

Wij danken AM voor haar gastvrijheid en het meedenken bij het vormgeven van het programma. Ditmaal vond de GrexManager Klantendag plaats in Ede, volgend jaar bij u?

Met vriendelijke groet,
Het GrexManager Team
Piet van Loon, Dionne Poulussen, Simon Bruinink, Tessa Haarler, John Elders

[vc_images_carousel images=”78787,78788,78789,78790,78791,78792″ img_size=”large” speed=”3500″ autoplay=”yes” hide_pagination_control=”yes” hide_prev_next_buttons=”yes” title=”Foto impressie GrexManager Klantendag 2018″]