Skip to main content

Metafoor introduceert nieuwe module Risicoanalyse

By 12 februari 2016februari 1st, 2023No Comments
12 februari 2016

Metafoor introduceert nieuwe module Risicoanalyse

Bepaal het risicoprofiel van uw grondexploitatie met GrexManager

GrexManager is hét rekenmodel waarmee u grondexploitatieberekeningen opzet, actualiseert en beheert. Op transparante en eenduidige wijze genereert u inzicht in uw bouwgrondontwikkeling en of -portefeuille. GrexManager berekent niet alleen het resultaat van uw grondexploitatie maar kwantificeert ook algemene gevoeligheden en relevante risico’s. Onze nieuwe module Risicoanalyse maakt uw grondexploitatieoverzicht compleet. Met deze tool bent u in staat om snel de gevolgen voor uw weerstandscapaciteit in beeld te brengen en adequate beheersmaatregelen te formuleren.

Metafoor heeft op basis van de bewezen Monte Carlosystematiek  een nieuwe rekentool ontwikkeld. Door risicovariabelen in samenhang te benaderen ontstaat een genuanceerd beeld van het risicoprofiel van uw grondexploitatie. Onze rekentool simuleert niet alleen alle mogelijke uitkomsten. U krijgt ook inzicht in de waarschijnlijkheid van bepaalde uitkomsten. De module Risicoanalyse van Metafoor kan gekoppeld worden met één of meerdere grondexploitatiemodellen.

Met GrexManager bepaalt u overigens niet alleen het resultaat van uw bouwgrondontwikkeling en bijbehorend risicoprofiel. GrexManager helpt u ook bij:

  • Het genereren van standaard managementoverzichten (MPG)
  • Het opstellen van een ‘taxplanning’ en openingsbalans in het kader van de Wet modernisering Vpb-plicht
  • Het werken volgens de nieuwe verslaggevingsregels van het BBV

Heeft u belangstelling voor de Risicoanalyse of andere tools van GrexManager? Dan komen wij graag vrijblijvend langs bij u op locatie voor een nadere toelichting en een demonstratie. U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen via ons kantoor in Almere: 036 530 02 11