Fred van Etten

linkedin

Functie
Project- procesmanager

Specialisme
Project- en procesmanager gebiedsontwikkeling, Stationslocaties, Centrumplannen, Bouwplanontwikkeling

Opleiding
Academie van Bouwkunst en Stedenbouw, HTS Bouwkunde

Fred vertelt…

Ik werk sinds 1999 bij Metafoor als senior projectmanager RO / interim-manager en wordt ingezet om bij onze klanten complexe projecten vlot te trekken. Ik ben in 1955 geboren en heb 4 kinderen. Ik woon in Best en gebruik mijn spaarzame vrije tijd om redelijk bourgondisch te leven.

Mijn expertise
In mijn lange loopbaan heb ik in 19 jaar een brede ervaring opgedaan binnen de taakvelden Bouwkunde, stedenbouw , Openbare Werken en project- en procesmanagement bij de gemeenten ‘s-Hertogenbosch en Tilburg. Vanuit deze ervaring ben ik in 1999 als senioradviseur gestart bij Metafoor. In deze periode ben ik als allround projectmanager / interimmanager ingezet bij veel gemeenten en woningstichting Weller. Daarbij leveren mijn brede ervaring en analytische houding veel concrete projectresultaten op en tevreden klanten.

Projecten/ervaring

Woningstichting Weller

Bij de woningstichting Weller heb ik enkele jaren gewerkt aan diverse projecten. Naast mijn projecten was ik als aanspreekpunt aangewezen voor procedurele RO trajecten met bijbehorende advisering en diverse procedures (o.a. de Retail Structuurvisie, Structuurvisie Ruimtelijke Economie Zuid Limburg (SVREZL), bestemmingsplan Wellershopping).

Als projecten zijn te noemen:

  • Voorbereiding en realisatie van Wijksteunpunt Peter Schunck (voor zorgpartij Meander);
  • Nieuwbouw op slooplocatie, 51 appartementen (NOM,BENG, gasloos);
  • Hogerop Heerlerbaan, de renovatie van 492 appartementen (Duurzaamheid, Toegankelijkheid en Uitstraling, zie de onderstaande video).

Via mijn CV is een totaal overzicht te vinden van mijn brede ervaring.